Hudvårdsrutiner hemma

Att upprätthålla noggranna hudvårdsrutiner är viktigt för att huden ska må bra. Det är viktigt på samma sätt som det är viktigt att ha rutiner för dina tänder. Börja med att göra rent ansiktet. En vanlig tvål kan vara irriterande så välj en produkt anpassad efter din hudtyp. Rengör ansiktet morgon och kväll och var noga med att inte gnugga huden med en handduk när du torkar. 

Börja med att smörja in huden med en återfuktande kräm då huden fortfarande är fuktig. Se till att välja rätt produkter för just din hudtyp. Att använda solskyddsmedel är viktigt för att skydda dig mot uv-strålning som kan skada din nud. Det är viktigt att inte bara använda solskyddsfaktor när det är varmt och soligt. Du kan behöva skydda huden mot uv-strålning trots att det är molnigt.  Se till att välja en produkt som skyddar mot både uva- och uvb-strålning.

När du går och lägger dig ska du använda en återfuktande kräm som hjälper din hud att återhämta sig och bidrar till att huden känns mjuk på morgonen.  Lägg till en ögonkräm i din hudvårdsrutin. Huden kring ögonen är tunnare än på andra ställen och därför kan den huden behöva extra återfuktning.  

När du sätter din hudvårdsrutin är det viktigt att ta hjälp så att du använder rätt produkter för din hudtyp.