Allt om botox

Botox var tidigare något som främst var förknippat med kändisar och rika människor men idag blir behandling med botox allt vanligare. Det är en behandling som hjälper dig att ta bort rynkor och linjer i ansiktet för att på så sätt se yngre ut. Idag är det en naturlig och säker behandling som du kan känna dig trygg med. Botox eller botulinumtoxin som det egentligen heter, fås via injektion som blockerar ut den nervsignaler i huden som gör att dina muskler drar ihop sig. Resultatet blir då att huden blir slätare och ser yngre ut. Det är en av de vanligaste medicinska behandlingarna som finns idag. Bara år 2014 räknade man med att fem miljoner behandlingar utfördes runt om i hela världen. Du kan idag göra en botoxbehandling i de flesta städer i Sverige, inte enbart i storstäderna.

När passar det att göra botox?

Det är väldigt användbart att göra en botoxbehandling om du till exempel har markerade linjer över dina ögonbryn som gör att du ser väldigt arg eller trött ut. Det fungerar även om du har rynkor kring ögonen som du vill släta ut. Man använder även botox om du till exempel har problem med svåra svettningar eller gnisslar tänder. Innan du gör en behandling får du alltid komma på ett första besök där du diskuterar vad som är bästa lösningen för dig tillsammans med läkarna på kliniken.

Görs ofta på existerande rynkor

I regel sätter man in botox på rynkor som redan är synliga. Dock kan det även göras i förebyggande syfte även om det inte är lika vanligt. Det går även att använda botox om din hud har blivit slapp på vissa ställen men det vanligaste är då att du blir rekommenderad att göra fillers. En botoxbehandling gör sällan ont men den måste göras om var sjätte månad för ett bestående resultat.