Bleka sina tänder på salong

Ett härligt bländande leende gör inte bara ett gott intryck på de du möter utan gör också underverk för ditt eget självförtroende. Det är vanligt att våra tänder blir missfärgade, till exempel av rökning eller kaffe. Med en tandblekning kan du ljusa upp tänderna enkelt och effektivt. Idag finns det en rad olika hemmablekningar som du gör själv men om du vill ha ett mer långvarigt resultat är det bäst att vända dig till en klinik. Har du bara en enklare missfärgning kan det vara nog med en enklare behandling. Genom att få en bedömning på kliniken vet du vad som är rätt för dig.

Går på några få timmar

Idag tar en tandblekning inte alls lång tid utan du är färdig på cirka två timmar. Det vanligaste är att man applicerar en form av blekgel på tänderna och sedan lyser man med en UV-lampa i olika omgångar. Du får även skydd för läppar, tunga och så vidare så de inte berörs under behandlingen. När behandlingen är klar kan du gå hem på en gång. En sak som är viktig att tänka på är att dina tänder måste ha undersökts av en tandläkare högst tre månader innan du ska göra behandlingen. Om du har oupptäckta skador kan det bli jobbiga komplikationer av det vilket så klart ska undvikas till varje pris. Kostnaden för tandblekningen varierar mellan olika kliniker men räkna med att du får lägga cirka 3 000 kronor och uppåt. Då räknas även kostnaden för material in i detta.

Det brukar vara en smaksak om man föredrar att göra tandblekning på klinik eller hemma själv. Det som skiljer är främst hållbarheten och du behöver inte göra om processen lika ofta om du vänder dig till en klinik. Har du ekonomin och möjligheten att göra det så kan det absolut vara värt det dyrare priset.