Oxygenbehandling för skinande hud

Ansiktsbehandlingen oxygen intraceutical eller ”Oxygenlift” är en innovativ skönhetsbehandling som ger ett oemotståndligt glow redan efter första behandlingen. Den är dessutom både smärtfri och förknippad med få bieffekter. Så här funkar den!

Stimulerar hudens egna funktioner

Oxygen intraceutical är en icke-kirurgisk skönhetsbehandling som syftar till att förbättra hudens elasticitet. Under behandlingen används ett speciellt munstycke som under högt tryck slussar ner hyaluronsyra, vitaminer och antioxidanter i huden tillsammans med renat syre. Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne som har förmågan att binda stora mängder vatten och bildar sedan en geléliknande massa. Denna massa är det som gör att huden blir spänstig och elastisk. Genom att tillföra hyaluronsyra ner i hudens lager ökar hudens elasticitet och utfyllnad. Resultatet av behandlingen är en grundligt återfuktad hud som känns spänstigare och mer utfylld. Torrhetslinjer försvinner och huden får en vacker lyster.

Utan biverkningar och irritation

Oxygenbehandlingar är omtyckta eftersom de ger direkt effekt utan biverkningar i form av irritation, svullnader och rodnad. Behandlingen gör inte heller ont och går relativt snabbt att utföra på de salonger som erbjuder behandlingsformen. Det är en väldigt mild behandling som även passar känsliga hudtyper. Efter den första behandlingen håller resultatet i sig i ungefär en vecka. De flesta salonger rekommenderar därför att ”Oxygenlift”-behandlingar ges i flera omgångar för att få optimala och mer hållbara resultat.

Gjordes populär av världsartist

”Oxygenlift”-behandlingen populariserades av artisten Madonna som säger sig älska oxygenbehandlingar och därför kallas den ofta ”Madonnabehandling”. Det är idag en vanlig behandling på många skönhetssalonger som erbjuder den både som en så kallad ”Quick fix” inför bröllop eller andra festliga tillfällen eller som kurer på upp till 6 behandlingar som sägs ge mer varaktiga effekter på hudens struktur. Oxygenbehandlingar av huden ger dock ingen permanent förbättring av hudtillståndet utan behöver underhållas för att effekten, i form av rynkreducering och lyster, ska finnas kvar.