Hur fungerar en hyperbarisk syrebehandling?

I Sverige är fortfarande hyperbarisk syrebehandling ett ganska okänt fenomen men i USA har det varit populärt en längre tid. Flera kändisar gör dessa behandlingar regelbundet för att föryngra sin hud och för att få mer energi. Vi behöver som bekant syre för att överleva och därför är detta en väldigt ren behandling som också är väldigt enkel. Under en session får du lägga dig i ett rör som påminner mycket om ett solarium. Här kommer du få i dig rent syre genom att man ökar atmosfärtrycket. Tack vare detta ökar din kropps förmåga att transportera runt syre. Det kan på så sätt fokusera på områden där blodflödet annars brukar vara dåligt eller kanske helt blockerat. Det i sin tur hjälper kroppen i föryngringsprocessen.

När används behandlingen?

Som vi redan nämnde används den av flertalet kändisar i föryngrande syfte. Andra användningsområden är att du kan få hjälp att läka snabbare om du drabbats av någon form av trauma eller efter en operation. Det finns även tecken på en HBOT-behandling som det kallas kan hjälpa till när det kommer till viktminskning och att minska celluliter. En annan rekommendation är om du har diverse hudsjukdomar som till exempel akne eller eksem. Det finns alltså flera olika fördelar med att göra en sådan behandling regelbundet.

Hur många behandlingar behövs det egentligen?

Det går inte säga på rak arm utan det beror helt på dig själv och ditt tillstånd. Du kan boka behandlingar efter dina behov. Givetvis kan en läkare på kliniken ge dig råd om hur ofta du bör gå. Dock brukar man rekommendera att du ska göra fem behandlingar inom de första 10 dagarna för bäst effekt. Efter det behöver du inte gå lika regelbundet. Men kom ihåg att det alltid är du som bestämmer och att läkaren bara ger rekommendationer om vad som skulle gynna dig.